• 06-13452842
  • rigiichildrenfoundation@upcmail.nl

Nieuwsbrief september 2024

Dag beste mensen,

Het is al weer enige tijd geleden dat we iets van onze foundation, dus onze projecten in Kenia, hebben laten horen/zien. Er zijn wat omstandigheden geweest waardoor ons jaarlijks bezoek aan de projecten helaas niet door kon gaan. Op zich bijzonder vervelend maar gelukkig is er de digitale snelweg.

Dat wil dus niet zeggen dat we stil hebben gezeten. Integendeel. Middels deze nieuwsbrief kunnen jullie weer lezen wat er zoal is/wordt gedaan. Dat doen we project matig.

Ondersteuning kinderen door de foundation.

Op dit moment regelt en zorgt de foundation er voor dat 20 kinderen naar school kunnen.

Dit houdt in dat het schoolgeld betaald wordt en de verplichte schoolkleding wordt aangeschaft.

Deze 20 kinderen hebben geen ouders meer en worden door hun oma opgevoed. Zij zorgen er voor dat ze naar school gaan. Ook deze oma’s worden, bijv. met voedingsmiddelen, geholpen door onze foundation.

Van de 20 kinderen zitten er 4 op een kostschool. Ze gaan drie maanden naar de kostschool en gaan dan tijdens de vakanties naar hun oma’s .

Per kwartaal betaald onze foundation het schoolgeld voor ieder kind.

Ebenaza Mustard School

Het gaat hier om een school waar de foundation begonnen is met ondersteuning. Ongeveer 40 kinderen waarvan de ouders alcohol- of drugsverslaafd zijn en die zelf niet voor hun kinderen kunnen zorgen gaan hier heen. Het is een school en tevens een dagopvang voor hen. De foundation koopt de levensmiddelen voor deze kinderen.

Het voordeel is dat er goede contacten in Kenia zijn die dat voor onze foundation verzorgen ook omdat wij er zelf nu niet heen kunnen.

Schoolbemiddeling

De foundation regelt op dit moment ook voor kinderen, die door een Nederlands echtpaar zijn geadopteerd, alle facetten die nodig zijn om naar school te gaan. Zowel voor het middelbaar onderwijs als de universiteit. Voor privé personen uit Nederland is het lastig om “hun” kinderen rechtstreeks financieel te ondersteunen. Voor onze foundation is dat makkelijker omdat wij ook in Kenia staan geregistreerd. De kinderen kunnen op deze manier blijven leren/studeren.

Volgende reis en project

Jawel die is wel gepland en wel in december 2024. En plannen, naast het voorgaande, zijn ook al bekend.

We zijn in Kenia in contact gekomen met een vrouw die daar “woont” in een vluchtelingenkamp.

Ze heeft een stukje grond van de overheid gekregen maar van wonen kun je eigenlijk niet spreken. Zij heeft nu een onderkomen in een soort kartonnendoos met haar 12 kinderen gerealiseerd. Eigenlijk hoeven wij daarover niet verder te schrijven wanneer jullie de foto’s zien.

Voor deze vrouw en haar kinderen willen we, wanneer we daar zijn, een ander en beter onderkomen bouwen. Dat coördineren we zelf omdat we alle binnenkomende gelden ook daadwerkelijk goed willen besteden. We nodigen jullie dan ook van harte uit op jullie naam d.m.v. een gift te verbinden aan dit project.

Met vriendelijke groet,

Jeannette Eikelenboom

Voorzitter foundation